Gootsteen ontstoppen in Den Bosch?

Loopt het water uit uw gootsteen niet meer weg? Of gaat dit gepaard met een heleboel geborrel? Dan is de kans groot dat er sprake is van een verstopte gootsteen. In veel gevallen is de oorzaak hiervan het doorspoelen van olie, vet en etensresten. De afvoer van uw gootsteen is hier niet op berekend, waardoor er gemakkelijk een blokkade ontstaat.

Een beginnende verstopping herkennen

Uiteraard kunt u een verstopping herkennen aan water dat niet meer wegloopt door het putje van de gootsteen. Tegen die tijd is er echter vaak al sprake van een volledige blokkade. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wijze we u op een aantal andere punten waaraan u een beginnende verstopping kunt herkennen. U heeft dan nog tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Water uit een volle gootsteen loopt moeilijk weg na het verwijderen van de stop
  • Het weglopen van water gaat gepaard met luchtbelletjes uit de afvoer
  • Het weglopen van water gaat gepaard met een borrelend geluid

Zelf ontstoppen?

Een beginnende gootsteenverstopping kunt u verhelpen met behulp van een ‘plopper’. Lukt dit niet, dan kunt u in de supermarkt een chemisch ontstoppingsmiddel kopen. Pas hier wel mee op, want dergelijke middelen kunnen uw gootsteen en afvoer ernstig beschadigen. U kunt er ook voor kiezen om de gootsteen te demonteren en de zwanenhals en de sifon apart te reinigen. Zit de blokkade dieper? Laat de verstopte gootsteen dan ontstoppen door een vakman. In de regio Den Bosch zijn wij u graag van dienst. u kunt ons bereiken op 085 - 106 14 11, of via ons contactformulier.