Toilet ontstoppen Den Bosch

Wanneer u een verstopt toilet heeft geeft dat meteen veel ongemak. Een toilet en werkende riolering behoort tot de primaire levensbehoeften. Helemaal als u één toilet heeft welke niet werkt wordt dit pijnlijk duidelijk. Een snelle oplossing is dan wenselijk. In Den Bosch en omgeving kunt u rekenen op de service van J.G. Riooltechniek. Een WC ontstoppen is voor onze ervaren rioolexperts geen enkel probleem. Door ons te bellen kunt u gebruik maken van onze spoeddienst. Wij zijn bij spoed binnen 2 uur bij u op locatie om te ontstoppen. Zo weet u zeker dat u snel weer een werkend toilet heeft.

Zelf toilet ontstoppen Den Bosch

Een toilet ontstoppen kan een lastig klusje zijn. U kunt natuurlijk meteen onze rioolspecialist inschakelen die het probleem snel voor u zal verhelpen. Maar u kunt dit zelf ook problemen. Zeker als het een beginnende verstopping betreft is er een goede slagingskans. Als uw WC verstopt zit zijn dit de manieren die u zelf kunt proberen:

Toilet ontstoppen afwasmiddel

Als de verstopping niet diep zit kunt u deze methode proberen. Door een klein scheutje afwasmiddel in de WC te doen en hier een emmer heet water vanaf ongeveer een meter hoog in te gooien kan de verstopping los komen. Door de hoogte komt het water met meer kracht in het toilet terecht waardoor de verstopping eerder los komt. Zorg voor heet water en geen kokend water! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de toiletpot barst.

Toilet ontstoppen plopper

Als uw WC ontstopt moet worden kunt u ook gebruik maken van de welbekende plopper. Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte methode. Zorg voor een groot en sterk exemplaar zodat u goed kracht kunt zetten. Zorg ervoor dat de plopper eerst een tijdje in heet water heeft gelegen zodat het rubber extra flexibel is. Op deze manier sluit deze beter af. Breng de plopper aan en zorg dat het rubber geheel onder water zit. Creëer zuigkracht door de plopper langzaam heen en weer te bewegen. Het water moet ervoor zorgen dat de verstopping oplost.

Wij raden altijd af om met chemische ontstoppingsmiddelen te werken. Niet alleen is dit slecht voor het milieu, ook kan het uw afvoeren ernstig beschadigen. Dit kan leiden tot rioollekkage. Ook het gebruik van een ontstoppingsveer kunt u beter over laten aan de rioolexpert. Het kan voor krassen zorgen aan uw toiletpot en de ontstoppingsveer kan vast komen te zitten.

WC verstopt Den Bosch contact

Als de verstopping hierdoor niet verholpen wordt, bevindt de blokkade zich waarschijnlijk verder in de afvoer. U controleert dit door te kijken of het water uit uw wastafel of douche wel goed wegloopt. Gaat dit eveneens moeizaam, of is er sprake van geborrel? Dan is het verstandig om een rioolexpert in de arm te nemen zodat uw WC ontstopt kan worden. Er is dan namelijk sprake van een ernstiger probleem. Professioneel ontstoppen van uw riolering is nodig. Bel nu met J.G. Riooltechniek als u hulp nodig heeft bij een WC verstopping in Den Bosch. U kunt ons bereiken op: 085 - 106 14 11 of door ons contactformulier in te vullen.